Pojavila se snimka Prigožina nad kartom: "Ukrajinci spremaju tri ključna udarca"

Screenshot: Twitter

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavila se snimka na kojoj šef Wagnera Jevgenij Prigožin na karti pokazuje navodni ukrajinski plan.

Kako na snimci kaže Prigožin, Ukrajincima je cilj "zadati tri udarca i osloboditi teritorij do granica iz 1991. godine".

Dodaje da je Ukrajina u Donbasu rasporedila 200.000 vojnika od kojih je 80.000 u blizini Bahmuta. "Planovi uključuju invaziju na Belgorod, a to bi koristili u razmjeni", kaže i dodaje da bi pobunjene pokrajine Ukrajinci presjekli na dva dijela.

Nadalje, Prigožin govori da će Ukrajinci probati probiti liniju Svatove-Kremina. Veliki udar, smatra, pripremaju u Bahmutu gdje će pokušati demoralizirati ruske trupe i tako si otvoriti put prema naprijed. Tamo će, pretpostavlja Prigožin, pokušati odsjeći Wagnerove jedinice te ih ostaviti u okruženju.

To je u skladu s onim što je Prigožin već ranije govorio. Podsjetimo, u pismu Šojguu u ponedjeljak piše kako bi se vagnerovci mogli naći u okruženju u Bahmutu.

Prigožin dalje govori da će se Ukrajinci pokušati probiti do Melitopolja i Mariupolja čime bi Krim odsjekli. "Tada će krenuti na Krimski most i gurnuti situaciju na granice iz 1991. godine", zaključuje.

Pročitajte više