Pojavili se novi detalji o nestanku Gabriela. Majka: Gabo, molim te, sine, nazovi me

Foto: Screenshot RTL

Nastavlja se potraga za 19-godišnjim Gabrielom Matijevićem, koji je nestao prošlog četvrtka iz Poganovaca pokraj Đakova.

Podsjetimo, Gabriel je dom napustio u noći sa srijede na četvrtak, kada je iz Poganovaca otišao  automobilom Peugeot 206 crvene boje. Posljednju poruku poslao je svojoj majci u noći na četvrtak dok je spavala. Ona je u to vrijeme bila u Austriji, gdje radi. Gabriel je, kako kaže njegova majka, mobitel koji inače uvijek ima uz sebe ostavio u svojoj sobi. Rekla je i da je kuća ostala otključana.

 Lokalni vatrogasci još uvijek pretražuju ulice iako je policija i službeno potvrdila da je pronašla čvrste dokaze da je Gabriel u petak bio na istočnom rubu Zagreba. Dakle, u petak je Gabriel viđen na području Zagreba, ali čini se da mu se nakon toga gubi svaki trag.

I Gabrielov otac došao je iz Njemačke i pridružio se potrazi.

"Zadnja je njihova informacija, da je u petak u 11 sati ušao u Zagreb s autoceste, s automobilom Peugeotom našičkih registarskih oznaka, 302DO. To je zadnje što su mi oni rekli. I da je pokušao kupiti karticom na području Zagreba, da je pokušao platiti, da mu je kartica odbijena", rekao je za Dnevnik HTV-a otac Mario Matijević.

Gabriel je sutra navečer trebao poletjeti sa zagrebačkog aerodroma ocu u Njemačku gdje ga čeka posao. I obitelj i sumještani nadaju se da će se to i dogoditi.

Gabrielova majka sa zebnjom iščekuje poziv. 

"Samo bih htjela reći ako ovo slučajno vidi, Gabo, molim te, molim te, sine, nazovi me, sutra nam Zekonja dolazi, Mato je tu, svi smo tu. Ema plače, Belica plače, molim te, molim te, molim te, nazovi me," poručila je Gabrielova majka Mirela Tatić.

Apel majke: "Baka će umrijeti od tuge. Molim te... Ako imaš neki problem, riješit ćemo..."

Njegova majka je i putem RTL-a Danas pozvala sina da joj se javi i da zajednički riješe bilo koji problem u kojem se našao i da se vrati.

"Baka će umrijeti... Baka će umrijeti od tuge. Ne znam što da kažem više... Molim te samo... Molim te, riješit ćemo sve ako imaš neki problem, ako nešto... Nisi sam, znaš da nisi sam. Tata ti je tu isto. Mia te traži, svi te tražimo", rekla je majka Mirela Tatić.

Njegov otac, pak, ispričao je da je Gabriel viđen u automobilu na naplatnim postajama kraj Zagreba i da je pokušao koristiti bankovnu karticu, koja je u glavnom gradu odbijena.

Potraga zasad bez konkretnih rezultata

Otac se stoga uputio starom cestom prema Zagrebu u nadi da će naići na sina. Potraga za Gabrielom koju su jučer na području Osječko-baranjske županije provodili HGSS i vatrogasci obustavljena je, no policija i dalje traga za mladićem.

Policija je Indexu jučer potvrdila da je prijavljen nestanak. "Poduzimamo sve mjere i radnje u cilju pronalaska osobe", rekli su nam kratko iz osječko-baranjske policije. 

U potragu za mladićem uključeno je 40-ak dobrovoljaca uz policiju, vatrogasce i HGSS. Gabriel Tatić Matijević visok je 185 centimetara, a u četvrtak, kada je nestao, otišao je u automobilu crvene boje marke Peugeot 206.

Bio na autocesti i u Zagrebu

U potragu za nestalim mladićem uključen je i načelnik Podgorača Goran Đanić, koji kaže da je glavnina napora usmjerena na pronalazak automobila koji je vozio Gabriel.

"Jučer je pretražena cijela Đakovština, danas još HGSS pretražuje područje Trnave. Jučer je pet vatrogasnih društava pretražilo teren, danas još vatrogasci iz DVD-a Podgora individualno vrše potragu. Jučer je Trnava pregledana dronovima, ništa nije pronađeno", rekao je jutros načelnik za Index. Trnava je općina u Osječko-baranjskoj županiji, 30-ak kilometara udaljena od Podgorača.

Gabrielov otac je jutros rekao kako je doznao nove informacije o svom sinu. "U petak je bio na autocesti, koristio je karticu u Zagrebu. Potraga je proširena na području cijele Europske unije, ali nije napustio zemlju", rekao je.

Majka i otac mu rade u inozemstvu. Obitelj je posebno zabrinulo to šro je mobitel ostavio kod kuće, a inače ga uvijek ima sa sobom i ne odvaja se od njega. 

Pročitajte više