Pojavio se video Kim Jong-namovog sina

Screenshot, Video: YouTube (The Star Online)

NAKON ubojstva Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, na YouTubeu se pojavio kratki video njegovog sina.


U njemu mladić na videu govori: "Ja sam Kim Han-sol, iz Sjeverne Koreje, dio sam obitelji Kim."

Prvi javni komentar ubojstva

Kaže kako je sa svojom majkom i sestrom ali nije odao lokaciju. Ovo je prvi javni komentar Kim Jong-namovog ubojstva od strane obitelji Kim. Kim Jong-nam je ubijen u Kuala Lumpuru, 13. veljače nakon što je napadnut nervnim agensom VX.

Video traje 40 sekundi i prikazuje mladića koji se identificirao kao Kim Han-sol. Sjedi pred svim zidom, predstavi se, a potom kaže: "Moj otac je ubijen prije nekoliko dana. Trenutno sam sa svojom majkom i sestrom."

Pokazao je diplomatsku putovnicu kako bi pokazao svoj identitet iako su detalji nevidljivi. Kaže još i kako je zahvalan, ali ne čuje se kome izražava zahvalnost jer se u tom trenutku video cenzurira. Na kraju videa govori kako se nada da će se situacija uskoro popraviti.

Video je objavila grupacija Cheollima Civil Defence za koju se sada čuje prvi put, a vidi se kako su nedavno registrirali svoj sajt i napravili YouTube račun.

Studirao u Bosni i Hercegovini

Novinska agencija Yonhap iz Sjeverne Koreje kaže kako ta agencija pomaže osobama da odu iz Sjeverne Koreje

Vjeruje se kako Kim Han-sol ima 21 godinu, a od egzila njegovog oca nije se isticao u javnosti. Uglavnom je živio u Macauu i Kini.

2012. godine se pojavio u intervjuu za televiziju i to iz Bosne i Hercegovine gdje je studirao, a u tom je intervjuu rekao kako nikada nije upoznao svojeg ujaka Kim Jong-una ili svojeg djeda Kim Jong-ila.
 

Pročitajte više