Pokraj Nove Gradiške zapalio se autobus - izgorjeli starac i djevojčica

DVIJE osobe su poginule, a najmanje šest osoba je ozlijeđeno u autobusu koji se zapalio jutros nešto prije 5 sati na autocesti Bregana - Lipovac. Srpski mediji javljaju da se radi o autobusu srpskog autobusnog prijevoznika Lasta.  U trenutku nesreće u autobusu su bile 34 osobe a ozlijeđeno je njih osam.

Generalni direktor Laste Velibor Sovrović rekao je za B92 da su u nesreći poginuli jedan stariji muškarac te djevojčica, jer nisu stigli izaći iz autobusa koji je gorio.

Opečeni putnici, među kojima je i vozač, prevezeni su u bolnicu u Novu Gradišku. Neslužbeno se doznaje da su poginuli 70-godišnji muškarac i 15-godišnja djevojčica .

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo kad je autobus kod Nove Gradiške udario u zaštitnu ogradu zbog čega se zapalila guma, a zatim i sam autobus. Još nema službene potvrde nesreće. Navodno je vozač zaspao za vrijeme vožnje.

Putnica: Policiji i vatrogascima trebalo više od pola sata da stignu

Prema riječima putnice tog autobusa Slavice Zelen, ekipe policije i vatrogasaca stigle su tek  više od pola sata nakon udesa.

"Pretpostavljam da je vozač malo zaspao, on je zagrebao ogradu sa strane dužinom cijelog autobusa koji je počeo gorjeti. Kada je stao, vrata se nisu mogla otvoriti, dim je bio, vrištali smo, ne znam... izlazio je kako je tko znao. Toliki je bio dim unutra da se ništa apsolutno nije moglo vidjeti, niti se moglo disati", rekla je Zelen za B92.

RTS javlja da su se predstavnici Laste uputili na mjesto  nesreće te da je poslan i drugi autobus kako bi se neozlijeđeni putnici prevezli u Srbiju. Prema riječima direktora Laste, mnogim putnicima su izgorjeli dokumenti pa su iz te tvrtke kontaktirali veleposlanstvo u Zagrebu, koje će putnicima izdati potvrde kako bi mogli prijeći granicu. 

D.M.
Foto: novagradiska.com

Pročitajte više