Krenula crowdfunding kampanja za kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom

Foto: Indiegogo

NA platformi za grupno financiranje Indiegogo pokrenuta je kampanja "Buba Bar - Ekstra kromosom za ekstra kavu", kojom se želi prikupiti novac za otvaranje kafića u kojem će raditi osobe s invaliditetom.

"Želimo da Buba Bar postane mjesto na kojem će osobe s invaliditetom ostvariti svoje osnovno pravo- pravo na rad. Pokazat ćemo koliko smo vrijedni i koliko svojim radom možemo pridonijeti zajednici. Podržite nas da u tome i uspijemo", navode organizatori.

Akcijom se želi prikupiti 10 tisuća dolara kojim bi se uredio prostor Buba bara. U projekt se uključio i grad Vinkovci koji je na raspolaganje stavio poslovni prostor od 500 četvornih metara.

Trenutno je prikupljeno oko 940 dolara, a akcija traje još dvadesetak dana.

"Jeste li ikada upoznali osobu s Downovim sindromom i osjetili toplinu njihova srca? Mi vjerujemo da su osobe s Downovim sindromom divni zaposlenici koji mogu doprinijeti poslu ako im se pruži prilika. I s ekstra kromosomom napraviti ekstra kavu!

Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove.

Želimo da Buba Bar probije led, i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi", poručuju organizatori akcije.

Detaljne informacije o Buba baru, njegovim budućim zaposlenicima i mogućnostima priključenja ovoj sjajnoj akciji možete pronaći na linku.

Pročitajte više