Polančec: Plin poskupljuje, a zamjena dionica Ine i MOL-a neizvjesna

ZAMJENA dionica Ine i MOL-a još je uvijek neizvjesna, no pregovori Vlade s MOL-om još uvijek traju. Sigurno je jedino osjetnije poskupljenje plina.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je na dodjeli nagrada "Ulagač godine 2008." kako su se pregovori Vlade i MOL održavali prethodni tjedan te se nastavljaju i dalje:

"Vezano uz plinski biznis, mislim da smo došli do kraja u pregovorima i da se moramo odlučiti za varijantu A ili B. Našli smo rješenje za plinski biznis, a još uvijek stoji činjenica da će cijena plina u Hrvatskoj u sljedećih nekoliko godina morati osjetno porasti i moramo se odlučiti za jedno od dva moguća rješenja. Kada to definiramo, onda idemo korak naprijed".

Također ,nadodao je kako je dioničarski ugovor riješena stvar koja je došla do kraja te sada sam ostaje rasprava o zamjeni dionica. Polančec se osvrnuo i na nedavna ubojstva koja su zahvatila Hrvatsku te koliko to može utjecati na ulazak Hrvatske u EU. Izjavio je kako ubojstva ne mogu ostati zanemarena no da puno veći utjecaj na ulazak u EU ima financijska i gospodarska kriza.

Unatoč smanjenom gospodarskom rastu europskih zemalja, Polančec je ustvrdio kako Hrvatska neće slijediti taj primjer te očekuje hrvatski gospodarski rast između 4 i 4,5 posto, što je početkom godine i najavljivano u Vladi.

V.M.

Pročitajte više