Policajac iz Kazahstana skočio s 13. kata za pedofilom, uspio ga je uhvatiti

Screenshot: YouTube/Polisia.kz

BAKYTZHAN BAKIROV (36) i njegov partner Meyir Nesipbay reagirali su na dojavu o muškarcu koji je provalio u stan u gradu Almatiju i seksualno napao 15-godišnju djevojčicu.

Kada su stigli na mjesto događaja, osumnjičeni Sh potrčao je i skočio kroz prozor sa stana na 13. katu, a Bakirov je skočio za njim. Policajcu je tek kasnije palo na pamet da Sh nije htio pobjeći već da je možda pokušao počiniti samoubojstvo.

Srećom po policijskog službenika, dva kata niže nalazila se terasa na koju su pali policajac i osumnjičeni, piše Daily Mail.

Kemijska kastracija

Bakirov je unatoč pretrpljenom slomljenom stopalu uspio zadržati Sha sve dok na terasu nisu stigli drugi policijski službenici, a vlasti su mu zbog herojskog čina prije par dana dodijelile medalju za hrabrost.

Sh je optužen za napad na djevojčicu, zlostavljanje njenog četverogodišnjeg brata i krađu 13.000 funti iz doma maloljetne djece. Ako bude osuđen, Sh će, prema strogim zakonima Kazahstana, biti podvrgnut kemijskoj kastraciji.

"Nisam znao da se ispod prozora nalazi terasa“

"U glavi mi je bila samo jedna misao – uhvatiti napadača, nisam razmišljao ni o čemu drugom. Skočio sam kroz prozor prije što sam shvatio što zapravo radim. Nisam znao da se dva kata ispod nalazi terasa“, ispričao je Bakirov, otac dviju kćeri i šest sinova.

Nakon što su liječnici su na njegovom stopalu napravili tri operacije, rekli su da će od sada nadalje opet moći hvatati kriminalce.

Pročitajte više