Policajac otkrio nove detalje, pedofil pri uhićenju rekao samo jednu rečenicu

Foto: Telegraf

SRPSKA policija u nedjelju je nakon nezapamćene potrage uhitila srpskog pedofila i otmičara Ninoslava Jovanovića, u javnosti poznatog i pod nadimkom Malčanski berberin (Malčanski brijač).

Za Jovanovićem je policija tragala 17 dana nakon što je 20. prosinca oteo 12-godišnju djevojčicu Moniku. K., koja je pronađena 29 prosinca, ali manijak koji ju je oteo je bio pobjegao. Ubrzo nakon što je u nedjelju viđen u jednoj kući u Malči, uslijedila je velika policijska potjera, a Jovanovića je otkrila tročlana policijska patrola kojom je zapovijedao policajac Slađan Radosavljević, pripadnik interventne jedinice Policijske uprave u Nišu.

On je Blicu otkrio nove detalje uhićenja. 

Skrivao se na groblju iza nadgrobnog spomenika i gledao policiju, iznenadila ga patrola koja je prišla s druge strane

"Bio sam u patroli s dvojicom policajaca iz PU Leskovac Vladimirom Spasićem i Nikolom Sindainovićem kada je dojavljeno da je viđen. Krenuli smo od Malčanske petlje gdje je prvi put nađena njegova zemunica ka selu. Kroz rastinje i napuštene vinograde došli smo do groblja kada smo uočili da se na groblju neko mrda. Vladimir Spasić ga je prvi vidio i pokazao mi. Bio je neurednog izgleda i krio se iza jednog nadgrobnog spomenika, čučao je i gledao policiju na putu u pravcu malčanskog vinskog podruma", ispričao je Radosavljević za Blic. 

On je napomenuo da ih Malčanski brijač nije vidio da su prišli.

"Na desetak metara smo gotovo istovremeno onda zapovjedili: Stoj, policija, ruke gore, lezi na zemlju! On se skamenio, nije pružio otpor, nije počeo da bježi, nije se oglušio o naš poziv. Nije nas očekivao i postupio je po zapovjedi i spustio se potrbuške", priča Radosavljević.

Policajcima rekao jednu jedinu rečenicu

Policajci su ga opkolili i izvijestili nadležne da je osoba zapuštenog izgleda koja odgovara Jovanovićevom opisu uhvaćena na groblju. Radosavljević je otkrio što im je rekao Malčanski brijač - bila je to samo jedna jedina rečenica. 

"Pitali smo ga kako se zove. Jedino što je rekao bilo je: 'Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob.' Riječ jednu više nije rekao. Pregledali smo da nema oružje, nije imao ništa kod sebe. Niti hrane niti oružja. Za dvije-tri minute svi su bili tu, potjera je bila sa svih strana. Znali smo da je to on jer smo prepoznali lik. Jeste smršavio, bio je neuredan, ali smo znali da je on. Prepoznali smo ga s fotografija. U tom trenutku smo osjetili veliko olakšanje, bili smo zadovoljni i sretni što se napokon sve završilo i za nas i za obitelj otete djevojčice, kao i za mještane. Kao neki ogroman teret da je sklonjen sa naših leđa. Kolege su čestitale i nadređeni. Kolege su došle i odvele ga u maricu", ispričao je Radosavljević. 

Može dobiti i doživotni zavor

On je pohvalio dvojicu mlađih kolega koji su bili s njim u patroli jer rade tek dvije godine u policiji, a Spasiću, koji je Jovanovića prvi vidio na groblju, ovo je prva veća akcija, prenosi Blic. 

Jovanoviću je jučer nakon saslušanja u tužiteljstvu i na sudu određen pritvor zbog sumnje da je počinio otmicu i silovanje, kaznena djela za koja mu po novim izmjenama zakona može biti izrečena i kazna doživotnog zatvora.

Pročitajte više