Policajac u civilu kobne noći prošao kraj ubojica creskog studenta Abramova

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Rijeci Valentin Ivanetić saslušao je policajca koji je prošao kraj napadača u noći kada je nasmrt pretučen creski student Aleksandar Abramov.

Za ubojstvo creskog studenta 4. prosinca u Rijeci osumnjičeni su 21-godišnji Dušan Cupać, 24-godišnji Darijo Savić te 21-godišnji Darijo Cupać. Oni su nesretnog studenta, nakon svađe, pretukli na riječkom Trgu svete Barbare i ostavili ga tamo umre. Svađa je počela tako što im je Abramov rekao da stanu u red za sendvič.

Policajac kasno shvatio da je prošao kraj ubojica

Policajac u civilu je te večeri na Koblerovu trgu susreo dvojicu napadača te je čuo njihov razgovor. "Vidi što mi je napravio", rekao je jedan od mladića na što je dobio odgovor, "daj, Dule, pusti to". Razgovarali su o ozljedama koje je u sukobu zadobio Cupać, a krv mu je tekla do mjesta gdje su sjeli u automobil.

Da je prošao kraj traženih ubojica, policajac je shvatio tek kada je dobio informaciju kako je na Trgu svete Barbare pronađen teško ozlijeđeni Abramov.  Nadimak Dule pomogao je kasnije u pronalasku napadača. O događajima kobne noći još bi trebao svjedočiti i njegov kolega iz ophodnje, a već je saslušana svjedokinja koja živi blizu mjesta gdje je Abramov ubijen.

Pročitajte više