Policajac u SAD optužen za ubojstvo sina koji je imao autizam

Screenshot: You Tube

POLICAJAC iz New Yorka te njegova zaručnica optuženi su za ubojstvo njegovog 8-godišnjeg sina, koji je imao autizam, javlja ABC News.

Policajac i njegova zaručnica zatvorili dijete u hladnu garažu

Thomas Valva umro je ranije ovog mjeseca od hipotermije nakon što su ga Michael Valva (40) i Angela Pollina (42) navodno zatvorili u nezagrijanu garažu dok su vani bile vrlo niske temperature.
Sljedećeg dana Michael Valva nazvao je 911 i rekao kako je Thomas pao na putu dok je čekao autobus. No tjelesna temperature djeteta bila je 24.4 stupnjeva Celzijusovih kad je doveden u lokalnu bolnicu. Stoga je kao uzrok smrti navedeno ubojstvo.

Valvi i Pollini prijeti 25 godina zatvora, a njihovi odvjetnici odbili su davati izjave. Inače, Valva je radio u policiji New Yorka od 2005. godine, a sada je suspendiran.

Majka sada dobila skrbništvo nad djecom

Majka preminulog dječaka Justyna Zubko-Valva rekla je kako je više puta upozoravala obiteljski sud u okrugu Suffolk te tražila da se Valvi oduzme skrbništvo nad njihovo troje djece. Nije poznato zbog čega nije dobila skrbništvo nakon razvoda 2018. godine. No sada joj je ponovo dodijeljeno za dvoje djece, od kojih 10-godišnji brat preminulog Thomasa također ima autizam.

Državni tužitelj Timothy Sini rekao je kako su maleni Thomas i njegov brat bili prisiljavani spavati u garaži.

Pročitajte više