Policajac u Splitu želio zaustaviti tučnjavu. Udarili ga u glavu, teško je ozlijeđen

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, 22-godišnjakom, 37-godišnjakinjom, 21-godišnjakinjom i 70-godišnjakinjom u odnosu na događaj koji se dogodio prije dva dana oko 19:30 u Ulici Dinka Šimunovića u Splitu. 

Tom prilikom policijski službenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. 35-godišnjaka se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i Teška tjelesna ozljeda na štetu policijskog službenika te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policajac je otpušten iz bolnice

35-godišnjak je s ostalim sudionicima događaja doveden na nadležni Općinski prekršajni sud zbog sumnje na počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Inače, jučer su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćili kako je policijski službenik koji se nalazio izvan službe uočio tučnjavu dvije druge osobe. 

U namjeri da spriječi sukob, pristupio je osobama, predstavio se da je policajac i naložio im da se prestanu tući i narušavati javni red i mir. Unatoč izdanoj naredbi, muškarci su se nastavili tući i jedan od njih je policajca udario šakom u glavu. Policajac nakon toga nad muškarcem uporabljuje sredstva prisile te muškarca koji se aktivno opirao savladava uz pomoć pristiglih kolega. 

Muškarac je tijekom postupanja vrijeđao policijske službenike. Nakon što su nad njim uporabljena sredstva prisile odveden je u službene prostorije kako bi se nad njim provelo kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda nosa i nakon liječničke obrade je otpušten iz bolnice.
 

Pročitajte više