Policajci brutalno prebili muškarca. U MUP-u zasad ne vide nepravilnosti

"GLAVNI ravnatelj policije donosi odluku da se zbog prikupljanja svih obavijesti o uporabi sredstava prisile oformi stručni tim policijskih službenika Ministarstva, a posebice se to, između ostalog, čini kada je uslijed uporabe sredstava prisile došlo do uznemiravanja javnosti.

I u ovom slučaju u interesu nam je utvrđivanje svih okolnosti slučaja, međutim, budući da je postupak još uvijek u tijeku nismo u mogućnosti dostaviti više podataka.

S nalazom stručnog tima svakako ćemo upoznati javnost, a iz do sada utvrđenih činjenica nemamo razloga sumnjati u opravdanost uporabe sredstava prisile, ali vas svakako još jednom umoljavamo da pričekamo dovršetak cjelokupnog postupka", stoji u odgovoru MUP-a na Indexovo pitanje o događaju od subote, kad su policijski službenici pretukli 35-godišnjeg muškarca.

Što se dogodilo?

Kako je jutros objavio Novi list, u mjestu Klana kod Rijeke u subotu je pred očima supruge i djeteta pretučen 35-godišnji muškarac, navodno zbog parkiranja koje se nije svidjelo policajcima. Muškarac je završio u bolnici s teškim ozljedama, a kako je Index doznao danas iz bolnice, njegovo stanje je "značajno poboljšano".

Kako nam kažu, provedena je dijagnostička obrada te nije bilo značajnih traumatskih ozljeda. Nisu željeli komentirati težinu ozljeda.

Novi list piše da je njegova obitelj angažirala i odvjetnika.

"Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela", stajalo je u mailu koji je dobio Novi list o događaju.

Pročitajte više