Policija i dalje traga za muškarcem koji je podmetnuo eksploziv u Lyonu

Foto: EPA

POLICIJA i danas nastavlja potragu za muškarcem za kojeg se pretpostavlja da je jučer ostavio vrećicu s bombom u središtu Lyona. U eksploziji je ozlijeđeno 13 osoba.

U potrazi za odbjeglim osumnjičenikom je devedeset policijskih istražitelja, 30 forenzičkih analitičara i njihovih pomoćnika te brojni pripadnici lokalne policije. Sigurnosne kamere snimile su osumnjičenog muškarca u petak oko 17.30, rekao je novinarima u Parizu tužitelj Remy Heitz.

Ostavio paket, eksplodirao za minutu

Muškarac je viđen kako ostavlja papirnatu vrećicu ispred pekarnice. Eksplodirala je minutu nakon njegova odlaska. 

Francuska policija uspjela je utvrditi kuda se kretao muškarac u tridesetima koji je nosio naočale i kapu te se odvezao biciklom. 

Još nitko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, kazao je Heitz pozvavši očevice da pomognu u potrazi za osumnjičenim.

Izvor blizak istrazi rekao je da su s ostataka bombe izolirani tragovi DNK. Policija je otkrila da je napadač koristio eksploziv triaceton triperoksid (TATP).

Jedanaest ozlijeđenih u bolnici

Policija je pronašla i dijelove detonatora te bijele plastične dijelove koji su vjerojatno dio eksplozivne naprave, rekao je Heitz.

Jedanaestero ozlijeđenih oporavlja se u lokalnoj bolnici.

Vlasti su pojačale nadzor i zaštitu na svim javnim područjima nakon niza napada što su ih u posljednjih nekoliko godina počinile islamističke grupe diljem Francuske i u kojima su ubijeni deseci ljudi, a više stotina ih je ranjeno. 

Pročitajte više