Policija ispituje laboratorijskog tehničara povezanog s ubojstvom studentice Yalea

POLICIJA je privela 24-godišnjeg laboratorijskog tehničara s Yalea te uzela njegov uzorak DNK kako bi prikupila dokaze u slučaju ubojstva studentice Annie Le, javljaju američki mediji. Prije uhićenja policija i FBI provalili su u dom 24-godišnjeg Raymonda Clarka III u Middletownu te ga u lisicama priveli na ispitivanje.

Sumnja se kako mladi tehničar za životinjska istraživanja ima veze s ubojstvom studentice s Yalea, nestale par dana prije njenog vjenčanja, no još uvijek nema službenih optužbi protiv njega. Clark će biti pušten iz pritvora kad policija prikupi potrebne dokaze od njega te ga ispita.

James Lewis, šef policije u New Havenu tvrdi kako Clark još nije osumnjičeni, već samo "osoba od interesa". Lewis kaže kako će DNA mladog tehničara usporediti s više od 150 dokaza prikupljenih na mjestu zločina.

Studentica Annie Le nađena je mrtva iza zida u istraživačkom dijelu kampusa Yale. Isprva se sumnjalo da je samo pobjegla zbog vjenčanja, ali njeno tijelo ubrzo je nađeno i policija je zaključila da je riječ o ubojstvu. Clark je navodno radio s njom u istom laboratoriju

Policija javlja kako je ispitala oko 150 ljudi koji bi mogli imati veze s ubojstvom te je pregledala više od 700 sati videomaterijala. Clark je živio u stanu sa svojom zaručnicom Jennifer Hromadka s kojom se trebao oženiti u prosincu 2011. Njegovo uhićenje prošlo je uz glasno navijanje susjeda iz zgrade  koji su gledali kako ga policija odvodi.

Pročitajte više