Policija istražuje jesu li dugovi motiv samoubojstva u Radićevoj ulici

ZAGREBAČKA policija istražuje je li muškarac koji si je u srijedu na ulici u središtu Zagreba pucao u glavu samoubojstvo počinio zbog duga kamatarima.

"Kriminalističkom obradom utvrđujemo razlog zbog kojeg se 51-godišnji D. C. ubio, odnosno što ga je navelo na taj čin", izjavio je Hini glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Dodao je da policija razgovorima s obitelji i "ostalima" utvrđuje ima li istine u novinskim napisima koji tvrde da je muškarca na samoubojstvo naveo veći novčani dug kamatarima.

Tor pritom nije želio komentirati novinske tvrdnje da je u džepu samoubojice pronađen papirić s imenom osobe kojoj duguje novac. "Takve tvrdnje ne možemo potvrditi, ali niti odbaciti", kazao je glasnogovornik policije.

Mrtvo tijelo s prostrijeljenom glavom policija je u srijedu zatekla u Radićevoj ulici ispred broja 72, nešto prije 16 sati, a pored leša je pronađen pištolj.

Dnevni listovi su objavili da se dug zagrebačkog poduzetnika D. C. s godinama popeo na gotovo milijun eura te da je zbog dugova prodao i dio svoje imovine.

Dodaju da ako policija utvrdi da su kamatarski dugovi motiv samoubojstva protiv krivca mogu podnijeti kaznenu prijavu zbog poticaja na samoubojstvo.

Pročitajte više