Policija potvrdila: Istražujemo pedofilski lanac u Hollywoodu

Foto: Getty Images
 
POLICIJSKA uprava Los Angelesa potvrdila je da istražuje optužbe koje je iznio bivši dječji glumac Corey Feldman o postojanju pedofilskog lanca u Hollywoodu. 
 
Policijski inspektor Ross Nemeroff potvrdio je ovu vijest Hollywood Reporteru, objašnjavajući da istražuje kaznenu prijavu koju je Feldman podnio u ponedjeljak. “Kad je prijava podnesena za nešto tako ozbiljno kao što je ovo, istragu pokreće odjel za ubojstva i pljačke koji se također bavi i seksualnim zločinima”, rekao je Nemeroff.  
 
Feldman tvrdi da ima barem šest imena poznatih holivudskih pedofila
 
Feldman je prethodno preko Twittera dao do znanja da je podnio prijavu, a tvrdi da je i sam seksualno zlostavljan kao dječji glumac s 11 godina, kao i njegov bivši kolega, pokojni Corey Haim. Feldman se proslavio glavnom ulogom u poznatom filmu Goonies iz 1985. i kazao je da je Haimova smrt sa samo 38 godina od posljedica drogiranja rezultat traume zbog zlostavljanja dok je bio dijete. 
 
 
Feldman već godinama tvrdi da u Hollywoodu postoji sustavna kultura pedofilije, a nije jedini koji je iznio takve optužbe. Prošlog mjeseca otišao je i dalje i zatražio pomoć u prikupljanju sredstava za snimanje dokumentarnog filma na ovu temu koji bi razotkrio pedofile o kojima govori. 
“Bez razmišljanja mogu vam nabrojati šest imena, od kojih je jedno i danas još vrlo popularno”, rekao je Feldman, dodavši da zasad ne može otkriti imena zbog mogućih tužbi i straha za sigurnost svoje obitelji. 
 
Za silovanje optužen i Charlie Sheen
 
U međuvremenu je u javnost procurila i optužba da je Haima silovao nitko drugi nego Charlie Sheen i to 1986. kad je Haim imao 13, a Sheen 19 godina. Optužbu ipak nije iznio Feldman, već njegov i Haimov prijatelj Dominick Brascia za National Inquirer. Sheen je sve negirao preko glasnogovornika. 
 
Sve je ovo posljednja epizoda u aferi oko seksualnog uznemiravanja i silovanja koja već duže vrijeme trese Hollywood. Afera se vrti prvenstveno oko poznatog filmskog producenta Harveya Weinsteina kojeg je više od 80 žena dosad optužilo za seksualno zlostavljanja. No kako vidimo, moglo bi se pokazati da su razmjeri te afere mnogo veći nego što je dosad poznato.

Pročitajte više