Snimka ubojstva i lajv ubojice bili na Instagramu sve dok nije reagirala policija

Nakon monstruoznog trostrukog ubojstva koje je Nermin Sulejmanović počinio danas u Gradačcu u BiH, videa na kojima je zabilježeno ubojstvo supruge te kasnije obraćanje ubojice uklonjeni su s društvene mreže Instagram.

Iz Federalne uprave policije su saopćili da su inspektori Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, u suradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i uz odobrenje postupajućeg tužitelja, uklonili snimke s društvene mreže Instagram.

Oni su također pribavili podatke o korisničkom računu, a koji su proslijeđeni istražiteljima za cyber kriminal MUP-u Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, danas se u Gradačcu dogodio užasni zločin koji je Nermin Sulejmanović snimao uživo na društvenoj mreži Instagram.

Kako je potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Nakon toga je izvršio samoubojstvo.

Pročitajte više