Policija kod dvojice mladića zaplijenila drogu u vrijednosti 30.000 kuna

ZAGREBAČKA policija zaplijenila je u dva dana kod dvojice mladića ukupno pet kilograma marihuane, 41 tabletu ecstasyja i pet grama kokaina, što na zagrebačkom ilegalnom tržištu u prodaji "na malo" vrijedi oko 30.000 kuna, priopćila je danas zagrebačka policija.

Paket s 1000 grama marihuane, policija je zaplijenila jučer nakon što je u kasnijim popodnevnim satima na zagrebačkom Botićevom trgu legitimirala dvojicu mladića starosti 29 i 21 godinu.

Izvršenom pretragom policija je kod drugog mladića danas pronašla još 30 paketića s 1.334 grama marihuane, 41 tabletu ecstasya (MDMA) i pet paketića s ukupno 5 grama kokaina, dok je iz svog osobnog vozila sam izručio tri paketa s ukupno 3.050 grama marihuane.

Mladići, koji dosad nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela, danas su, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, privedeni u Istražni odjel zagrebačkog Županijskog suda.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su se ti mladići udružili kako bi, od zasada neutvrđene osobe nabavljali veće količine droge, prepakiravali je u manje paketiće te je preprodavali sitnijim preprodavačima i krajnjim konzumentima.

Kriminalističku obradu izvršili su službenici IV. policijske postaje Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa službenicima Odjela kriminaliteta droga.

Pročitajte više