Mladić kod Varaždina na ime svoje majke naručivao različite vrste droga

Foto: PU varaždinska

Pretragom doma i drugih prostorija kojima se koriste 55-godišnjak, 22-godišnjak i njegova 48-godišnja majka s ivanečkog područja varaždinska je policija pronašla drogu, oružje, veću količinu streljiva i novac, priopćeno je danas. Temeljem naloga Županijskog suda varaždinski policajci pretražili su u petak dom i druge prostorije kojima se koriste 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca.

Pronašli su ukupno 89 grama amfetamina, 277 tableta anaboličkih steroida, četiri staklene bočice anaboličkih steroida, 100 tableta ecstasyja, dvije automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Na ime svoje majke naručivao različite vrste droga

Prilikom pretrage u nezaključanom ormaru namijenjenom za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen je pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem je bilo osam  komada streljiva te su u istom ormaru pronađena i 264 komada streljiva različitog kalibra koje je muškarac neovlašteno posjedovao.

Kriminalističko je istraživanje nastavljeno u subotu, kada je pretražena pismovna pošiljka adresirana na ime 48-godišnjakinje te je ženi oduzeto 106 komada tableta ecstasyja.

Varaždinska policija je priopćila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci preko interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj  prodaji na ilegalnom tržištu, čime je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet droga te tvari zabranjenih u sportu.

Mladić kasnije pušten na slobodu

Mladić je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, nakon čega je 19. svibnja ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je nakon ispitivanja pušten na slobodu. I protiv 55-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćili su iz policije, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva.

Pročitajte više