Policija objavila da je napadač u Quebecu zločin počinio iz osobnih motiva

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

POLICIJA grada Quebeca objavila je da je danas nedugo nakon ponoći uhitila osumnjičenika koji je u napadu nožem ubio dvije osobe, a pet ih je ranio, te da početni rezultati istrage ukazuju na to da je zločin počinio iz osobnih motiva, a ne iz nekog drugog razloga.

Mladić odjeven u srednjovjekovnu odjeću i naoružan mačem ubio je dvije osobe, a pet ih je ranio u noći na nedjelju u povijesnom središtu Quebeca. Ubrzo je uhićen. 

"Na kraju potrage u starome dijelu grada uhitili smo muškarca u dvadesetim godinama u 1 sat po lokalnom vremenu", rekao je medijima Etienne Doyon, glasnogovornik policijske uprave Ville de Québec (SPVQ).

Navodno prerezao grlo prvoj žrtvi

"Po našim prvim saznanjima, osumnjičenik je tako postupio iz osobnih, a ne iz nekih drugih motiva", stoji u tvitu policije.

Po izjavama troje svjedoka, napadač je navodno "prerezao grlo" prvoj žrtvi blizu hotela Château Frontenac i "bilo je puno krvi".

Pohod je nastavio Ulicom des Remparts, gdje je ubio drugu žrtvu, a potom je krenuo prema gradskoj luci gdje je ozlijedio još pet osoba, piše mjesni list Le Soleil. Ondje je i uhićen. 

Muškarac je službeno identificiran, no policija nije objavila njegov identitet niti je otkrila je li otprije poznat njihovim službama.

"Muškarac kojega smo priveli bio je odjeven u srednjovjekovnu odjeću i kod sebe je imao mač, a ubojstva je počinio nožem. To je sve što vam zasad mogu reći ", rekao je Doyon.

Pročitajte više