Policija objavila detalje napada bombom na HEP-ovce, kod napadača našli još oružja

Foto: Antonio Pejsa/PIXSELL

JUČER oko 9:20 sati 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

Sva tri radnika su ozlijeđena, a jedan se bori za život.

Policija je danas objavila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Miloradom te da mu je određen istražni zatvor.

Našli mu bombu, pušku i streljivo

"Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teško ubojstvo u pokušaju, Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, 71-godišnjak je u srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu djelatnika HEP-a starosti 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. 

Prilikom eksplozije došlo je do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak kojom prilikom su pronađeni osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 71-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teško ubojstvo u pokušaju, Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i  Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.

Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.

Jedan radnik se bori za život

U napadu je najteže stradao 52-godišnji Darko M. kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu te je jučer transportiran u KBC Zagreb gdje mu liječnici pokušavaju spasiti život. Prema informacijama koje smo danas dobili iz KBC-a Zagreb, on je i dalje životno ugrožen, operiran mu je trbuh, glava još nije, a trenutno se nalazi na respiratoru. Rade se dodatne pretrage da se vidi kako će se stanje razvijati.

Drugi radnik pun je gelera i pukao mu je bubnjić, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po cijelom tijelu. 

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

"Nakon evaluacije svih ozljeda nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama", rekao je Jelinčić.

Pročitajte više