Policija objavila detalje nesreće u kojoj je taksist udario dvije sestre

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

JUČER je u Rijeci došlo do prometne nesreće u kojoj je taksist udario dvije pješakinje.

Jutros je policija objavila detalje.

"U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer iza 12 sati u Liburnijskoj ulici u Rijeci teško je ozlijeđena 50-godišnja pješakinja, dok su lakše ozljede zadobili 48-godišnja pješakinja i 25-godišnji putnik u vozilu. Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač, upravljajući  taksi vozilom iz smjera Opatije prema Rijeci, uslijed  brzine neprilagođene osobinama ceste u lijevom zavoju izletio izvan kolnika te na nogostupu oborio dvije pješakinje. Obje pješakinje su radi pružanja liječničke pomoći prevezene u KBC Rijeka, a liječnička pomoć pružena je i putniku u taksi vozilu.

Taksi vozilo je također udarilo i u zid kuće, uslijed čega je došlo do oštećenja zida i oluka, koji se odlomio i pao na parkirano vozilo.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 24-godišnji vozač je priveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg će biti prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Zvao taksi da ga vodi na hitnu

Sinoć je RTL objavio kako su dvije ozlijeđene žene sestre u dobi od 50 i 48 godina te da je u taksiju bio mladić koji je bio u bolovima zbog kamenca.

Radi se o 25-godišnjem Aaronu Alekseju koji je nazvao taksi kako bi ga prevezao na hitnu zbog strašnih bolova.

Vozač taksija bio je 24-godišnjak, porijeklom s Krka. I on je završio na hitnoj. Kako je kazao Aleksej, bio je u šoku nakon nesreće.

"Iskreno da vam kažem, sve je trajalo sekundu, ne znam, ja sam sjedio iza vozača i tipkao sam po mobitelu i u jednom momentu je sve bilo gotovo, doslovno, ne znam što se desilo s njim, je li on zakunjao, je li mu otišao fokus, ali mi smo u jednom momentu samo bili na kolniku, staklo prednje je bilo skroz razbijeno i svi zračni jastuci su bili vani i to je to", prepričao je Aleksej.

Na pitanje je li vozač zaspao, Aleksej kaže da nije siguran što se točno dogodilo, ali da je vozač tako rekao.

"Kada smo izašli iz auta obojica, on je bio u totalnom šoku, nije mogao pričati, samo je sjeo i to je to", dodao je Aleksej.

Jedna od sestara koja su nastradale u nesreći je lakše ozlijeđena, dok je druga teže ozlijeđena.

@andrejah

Pročitajte više