Policija objavila detalje strašne nesreće u Istri, poginuo muškarac iz Srbije

Video: Glas Istre Screenshot: HRT

NOVA tragedija dogodila se jutros na Istraskom ipsilonu.

U teškoj prometnoj nesreći koja se oko pola 8 dogodila na vijaduktu Rebri na Istarskom ipsilonu jedna je osoba smrtno stradala, doznaje se iz Policijske uprave istarske.

U nesreći su sudjelovala tri vozila, a poginuo je vozač automobila beogradskih registarskih oznaka dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. U nesreći su sudjelovali i automobil iz BIH te manje teretno vozilo varaždinskih tablica.

Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u riječki KBC. 

Od 13 sati normaliziran je promet između čvorova Lupoglav i Cerovlje u oba smjera, nakon završetka očevida prometne nesreće.

Video: Glas Istre

Glas Istre objavio je nove detalje teške nesreće.

Javljaju kako je u nesreći poginuo državljanin Srbije V. K. u dobi od 44 godine.

44-godišnjak je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih oznaka u smjeru Pule kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu prometnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka koji se kretao prema tunelu Učka. Nakon sudara s kamionom, Audi se zabio frontalno i u Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, da bi se potom prevrnuo na bok. Od siline udara vozač Audija je preminuo na mjestu nesreće, a u vozilu je bio sam.

Na mjestu nesreće je stravičan prizor. Iz uništenog Audija izletio je motor, i to na uzvisini uz cestu. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi došli do unesrećenog.

"Za sada vam mogu reći da su se sudarila tri vozila, dva osobna i jedan teretni. Jedna je osoba preminula dok su tri ozlijeđene. Okolnosti nesreće se utvrđuju", rekao je Ivica Erjavec, policijski službenik iz Službe sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave istarske.

Svjedok: Sve se dogodilo u sekundi

Jedan od sudionika nesreće za HRT je opisao što se točno dogodilo.

"Odjednom, čovjek je skrenuo na lijevu stranu. Ne znam je li to bilo dvije sekunde. Udario je u kamion, odbio se od kamiona i udario u moj auto. To je ono što sam ja vidio i čega se trenutno mogu sjetiti. Stvarno je ovo bio veliki šok i ovo mi se dogodilo prvi put u 45 godina mog vozačkog staža", kazao je za HRT Slavko Simić, jedan od sudionika nesreće.

Policijski očevid je u tijeku, nakon čega bi trebalo biti poznato više informacija o ovoj tragediji.

Pročitajte više