Policija objavila nove detalje nesreće kod Karlovca, pod kamionom poginuo mladić

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

SINOĆ oko 19:25 dogodila se teška nesreća kod Karlovca u kojoj je poginuo mladić.

U nesreći koja se dogodila na dionici državne ceste broj 1 na Slunjskim brdima sudarili su se osobni automobil i tegljač. Poginuo je 26-godišnji vozač osobnog automobila, državljanin Bosne i Hercegovine. 

Nesretnog vozača automobila izvlačili su vatrogasci, a unatoč brzoj intervenciji, nije mu bilo spasa. Automobil je nakon nesreće neprepoznatljiv, javlja Radio Mrežnica.

Vozač tegljača je ozlijeđen i prevezen u karlovačku bolnicu, kao i suvozač iz osobnog automobila.

Iako se još ne zna što se dogodilo i kako je došlo do nesreće, neki očevici govore da je tegljač u jednom trenutku lelujao po cesti, no to nisu provjerene informacije. Građani koji su svjedočili nesreći ostali su šokirani prizorom, a policijski očevid trebao bi utvrditi što je točan uzrok strašne nesreće.

Inače, tegljač je prevozio tetrapake mlijeka koji su se rasuli uz cestu.

Zbog sudara su nastale velike kolone te zastoji na tom dijelu prometnice, a promet je normaliziran tek osam sati nakon nesreće.

Policija objavila detalje nesreće 

"Sinoć u 19.25 sati na državnoj cesti D-1, u Cerovcu Vukmanićkom, dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom s priključnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem te udario u osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Nakon udarca teretno vozilo s priključnim vozilom se prevrnulo i zajedno s osobnim automobilom sletjelo van kolnika gdje je priključno vozilo i dio tereta palo na osobni automobil. Tom prilikom smrtno je stradao 26-godišnji vozač, a 36-godišnji putnik iz osobnog automobila i 57-godišnji vozač teško su ozlijeđeni. Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice, a promet je bio u prekidu od trenutka nesreće do 23.40 sati. U cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće provodi se kriminalističko istraživanje", priopćili su iz karlovačke policije. 

Pročitajte više