Policija: Odvjetnik najavio predaju naoružanog muškarca iz Sesveta

DUBRAVKO Benger, 36-godišnjak za kojim zagrebačka policija traga nakon što je prekjučer u svojoj kući u Sesvetama ispalio nekoliko hitaca i naoružan pobjegao, trebao bi se danas predati, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Glasnogovornica policije Gordana Vulama kazala je da se Bengerov odvjetnik javio policiji i rekao da će se njegov klijent danas pojaviti u policijskoj postaji u Sesvetama.

Sudeći po jučerašnjoj izjavi policijske glasnogovornice Bengera nakon razgovora u policiji očekuje samo prekršajna prijava jer nema dozvolu za oružje i jer je narušavao javni red i mir. Naime, u policiji kažu da to što je Benger u svojoj kući pucao iz pištolja nije kazneno djelo jer nikoga nije ugrozio.

Benger je prekjučer jučer poslijepodne na prvom katu svoje kuće u Ulici maćuhica ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja koji na sreću nikoga nisu ozlijedili. Policijsku intervenciju zatražio je njegov otac, a po dolasku policajaca Benger im je zaprijetio, pa su se oni, kako kažu u policiji, radi sigurnosti osoba i imovine povukli. Benger je potom naoružan pobjegao, a za njim su u potragu krenuli pripadnici interventne i temeljne policije.

Očevidom je utvrđeno da je Benger pucao kada nije bilo nikoga na prvom katu kuće, gdje živi sa suprugom i dvoje malodobne djece.

Njegov je otac nakon pucnjave novinarima izjavio da mu je sin bio "bijesan jer su mu tog jutra ukrali terensko vozilo koje je u posljednje vrijeme koristio". Naknadno se ispostavilo da mu je vozilo dignuo "pauk". Otac je također izjavio, a policija potvrdila, da je riječ o duševno rastrojenoj osobi, sklonoj kriminalu.

Benger je višestruko evidentirana kao počinitelj kaznenih djela, najčešće nasilničkih.

Pročitajte više