Policija osumnjičenike u slučaju Pukanić podvrgla poligrafskom testiranju

O NAPRETKU istrage u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, danas su informacije iz PU zagrebačke stizale "na kapaljku". Glasnogovornica Aleksandra Ljuba je najavila kako će narednih dana policija, zbog faze u koju je ušla istraga, javnosti otkrivati još manje novosti.

Glasnogovornica Ljuba je navela kako su jučer privedene osobe podvrgnute poligrafskom testiranju, provjeravaju se njihovi alibiji i vode se obavijesni razgovori. Dio privedenih je već pušten na slobodu, a nad nekima se i dalje provodi kriminalistička obrada. Jednako kao što jučer nije željela odati o koliko se privedenih radi, tako ni danas nije željela reći koliko je privedenih osoba policija zadržala u pritvoru.

Podsjetimo, Vladimir Faber, vršitelj dužnosti ravnatelja policije, jučer je rekao kako su na kriminalističku obradu privedene osobe s područja PU zagrebačke, PU vukovarsko-srijemske i PU primorsko-goranske. Iako je riječka policija danas izvijestila kako jučerašnja uhićenja, vezana uz krijumčarenje oružja, nisu direktno povezna sa slučajem ubojstva Pukanića i Franjića, u policiji navode kako se takva povezanost ne može u potpunosti isključiti.

Prema neslužbenim informacijama, policija je tijekom jučerašnjeg dana privela 30-ak osoba, među kojima navodno ima i bivših pripadnika specijalne policije, vojnih postrojbi te osoba koje su vješte u rukovanju eksplozivnim napravama. Glasnogovornica Ljuba te informacije, u interesu istrage, nije željela potvrditi.

I.M.
Foto: Index

Pročitajte više