Policija počela ozbiljno shvaćati divljanje na cestama. Sinoć u Zagrebu 102 prekršaja

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Na području Policijske uprave zagrebačke u noći s 8. na 9. srpnja 2023. godine provedena je akcija pojačanog nadzora u prometu, a posebice u Zagrebu, i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane, prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir.

"Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu", objavila je policija. 

Osam dojava

Tijekom provođenja akcije policijski službenici zaprimili su osam dojava oko potencijalnih kršenja prometnih propisa te remećenja javnog reda i mira. Tijekom postupanja po zaprimljenim dojavama u jednom slučaju policijski službenici su sankcionirali dvojicu vozača zbog nepoštovanja propisa vezanih uz brzinu te su u jednom slučaju utvrđena dva prekršaja nepropisnog parkiranja.

102 utvrđena prekršaja u jednoj noći

Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontroli vozila i vozača utvrđena su ukupno 102 prometna prekršaja, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Policijski službenici utvrdili su 29 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te su dva vozača zadržana na triježnjenju. Zbog nepropisne brzine zabilježeno je 19 prekršaja, evidentirano je osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja isteka važenja prometne dozvole i tri prekršaja isteka važenja vozačke dozvole.

Pet prolazaka kroz crveno

Iz policije kažu da su policijski službenici zabilježili su jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, pet prekršaja prolaska vozilom na znak crvenog svjetla, jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj zbog odbijanja provjere utvrđivanja prisutnosti opojnih droga u organizmu te 22 ostala prekršaja.

"Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama i o tim akcijama redovno izvješćujemo javnost najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima", poručuju iz zagrebačke policije. 
 

Pročitajte više