VIDEO Policija zbog ustaškog pozdrava podnosi optužni prijedlog protiv Thompsona

Foto: Pixsell/Matija Habljak

IZ KARLOVAČKE policije potvrdili su za Index da će u narednim danima zbog ustaškog pozdrava na koncertu u Slunju podnijeti optužni prijedlog protiv 50-godišnjaka. Kako doznajemo, radi se o Marku Perkoviću Thompsonu.

Također poručuju da je kriminalistička istraga još u tijeku. "Optužni prijedlog bit će podnijet protiv 50-godišnjaka zbog kršenja članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kazali su iz policije za Index.

Prema članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za remećenje javnog reda i mira na javnim mjestima pjesmama, tekstovima, slikama i simbolima previđa se novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana.

Dosad samo tri prijave

Za više od stotinu zapaljenih bengalki koje se vide i na snimkama koncerta, policija je dosad napisala ukupno jednu prekršajnu prijavu zbog korištenja pirotehnike.


Druga prekršajna prijava podnesena je zbog isticanja ustaških simbola, iako se na svakoj snimci koncerta vidi da sve pršti od natpisa "Za dom spremni" i ustaških oznaka. Policija je procijenila da je i tu dovoljna jedna prekršajna prijava.

Treća prekršajna prijava podnesena je zbog nenošenja osobne iskaznice.

"Za dom spremni"

Na snimci koncerta se na početku pjesme "Bojna Čavoglave" čuje uzvik "Za dom spremni", koji je kažnjiv po zakonu. Jasno i glasno se čuje kako cijeli pozdrav "Za dom spremni" viče i sam Marko Perković Thompson.

I Kolinda je danas komentirala treba li Marka Perkovića Thompsona kazniti zbog pozdrava "Za dom spremni" na početku koncerta u Slunju. Rekla je kako misli da bi ministar branitelja najbolje odgovorio na to pitanje.

"Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna tijela Republike Hrvatske", kazala je Kolinda.

Pročitajte više