Policija pohvatala sumnjivce: Banda dostavljača ubila zaposlenicu mjenjačnice u Supetru

SPLITSKA policija pred zaključenjem je slučaja koji je šokirao Brač i Dalmaciju. Za teško ubojstvo iz koristoljublja 35-godišnje Silvije Lučić, prognanice iz Vukovara i zaposlenice mjenjačnice Abigo u Supetru, policija sumnjiči Marka Majića iz Splita i njegovog prijatelja Nenu Popića iz Podstrane. Obojica rade kao dostavljači.

Kako Index doznaje, Majiću se prilikom ispitivanja u policiji razvezao jezik te je otkucao i svog partnera. Premda se nije mogla dobiti službena potvrda, postoje indicije da je u ubojstvu i pljački sudjelovala i treća osoba.

Ubili zbog novca na osobito okrutan način

Majić je uhvaćen u Splitu odmah nakon silaska sa trajekta Hrvat, na koji je pobjegao sa sefom iz mjenjačnice i 180 tisuća kuna, dok su Popića uhvatili u Supetru.  

S obzirom da se istraga vodi za teško ubojstvo iz koristoljublja prijeti im zatvorska kazna do 40 godina zatvora.

Ne samo da su ubili zbog 180 tisuća kuna, i samo ubojstvo osumnjičenici su počinili na izrazito brutalan način, što će im svakako biti otegotna okolnost, ako već ne uđe u samu kvalifikaciju djela.

Upali u fantomkama, zašto su je ubili?

Kod Silvije su, naime, upali u fantomkama. Krhke je građe pa su je brzo i tiho svladali, susjeda nije čula nikakvu buku, a u stanu nisu zamijećeni tragovi obračuna.

Zavezali su je za krevet, oblijepili boston trakom po glavi, uzeli ključ mjenjačnice i odmaglili. Nije im vidjela lica pa nije bilo razloga da je ubiju. Ipak su to napravili. Ostavili su je da skonča u mukama. Glavu su joj još poklopili jastukom.

Dostavljači se u Split vratili s dva različita trajekta

Banda dostavljača nakon ubojstva se razišla. Majić je odmah zbrisao na trajekt Hrvat. Posada ga je zamijetila kako šeta sa sefom ispod ruke pa su alarmirali policiju. Popić je, pak, pričekao idući trajekt za Split. Sutra ujutro se pojavio na poslu u Supetru kao da se ništa nije dogodilo!

Majić se raspitivao o prometu u mjenjačnici, žrtvu izabrao jer živi - sama!

Majić je poznat je Supetranima. Godinama već dolazi na Brač. Poznavao je žrtvu, znao je da u mjenjačnici uvijek ima solidna zaliha gotovine. Samo koji dan prije ubojstva, donio je paket Silvijinoj kolegici iz mjenjačnice. Ostao je na večeri. Raspitivao se kako ide posao. Od napada na Silvijinu kolegicu vjerojatno je odustao jer ima obitelj. Silvija je, pak, živjela sama.

Nema sumnje da je logističku podršku i pripremu terena obavio Popić, koji je radio u Supetru.

Nejasno je, međutim, kako su u malom Supetru s jednim ovako teškim kaznenim djelom mislili proći neopaženo. Alarm se aktivirao kada su otključali mjenjačnicu, bilo je samo pitanje trenutka kada će ih netko povezati sa zločinom, pogotovo što Majić sef na trajektu uopće nije skrivao.

Pročitajte više