Policija pokrenula istragu oko špijuniranja HT-ove menadžerice

NEDAVNA afera u Deutsche Telekomu, u kojoj je otkriveno kako je prisluškivana i praćena menadžerica Hrvatskog Telekoma, koja je u dosjeima nazvana "Maya", primorala je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu da od policije zatraži da se provjeri točnost medijskih navoda u neovlaštenom praćenju.

Odvjetništvo je od policije provjeru zatražilo još prekjučer te je uz to zatražilo i redovno izvještavanje o provedenim radnjama, eventualnim dokazima i zaprekama, stoji u priopćenju objavljenom na DORH-ovim internetskim stranicama.

Podsjetimo, afera je otkrivena prošlog tjedna i ubrzo se našla u medijima, a osim hrvatske podružnice, DT je prisluškivao i pratio zaposlenike i u drugim svojim svjetskim podružnicama. Guido Kerkhoff, član Uprave DT-a za južnu i istočnu Europu medijima je rekao kako će DT poduzeti sve potrebne mjere u službenoj istrazi oko nastalog skandala.

Ovakvo ponašanje odgovornih u DT-u s gnušanjem i ogorčenjem primio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a, koji je izrazio nadu u to da će se odgovorni za nastali skandal pronaći i adekvatno kazniti.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više