Policija poslala izvještaj gradskoj vijećnici o Kerumovom incidentu na Noći Zagvožđana

DA SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum živi aktivno i eksplozivno, spora nema, no što zapravo proživljava u vrućim splitskim noćima, najčešće ostane skriveno. Tu i tamo novinari podsjete na kakav nekonvencionalan ispad ili sumnjivi deal s prijateljem ispod stola pa se i gradski vijećnici zainteresiraju.

Ako neće Kerum, hoće policija...

Do informacija se, međutim, dolazi na kapaljku. Očekivano, gradonačelnik o svemu šuti. Bilo je tako i kad ga je HDZ-ovka Sanja Župa pitala o incidentu na Noći Zagvožđana u restoranu Sky. "Ništa se nije dogodilo, nije bilo incidenta", kazao joj je Kerum prije otprilike mjesec dana.

Ispostavilo se da ipak nije tako jer je policija protiv Keruma podnijela optužni prijedlog za remećenje reda i mira te zatražila globu od 700 kuna. Gradonačelnik se, naime, sukobio s četvoricom aerodromskih policajaca, kojima ni značke nisu pomogle da ih ne istjera s četvrtog kata Jokera. Jednom je strgao i zlatni lančić.

Kako redarsko ponašanje spram predstavnika zakona nije u skladu s gradonačelničkom funkcijom, slučaj je zaintrigirao i vijećnike. Župa se zainatila Kerumovim ignoriranjem pa je policiji poslala pitanje o incidentu na Noći Zagvožđana. Upitom se pozabavio Ured načelnika Ivana Merćepa, a ovih dana vijećnici su župi poslali odgovor. Vjerojatno će i o tome biti govora na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Pročitajte više