POLICIJA PREKO NOĆI PREKINULA POTRAGU ZA NAPADAČIMA na policajce

Zbog noćnih uvjeta policija je večeras oko 18,30 sati prekinula potragu za dvojicom muškaraca koji su rano jutros na hrvatskomađarskoj granici iz vatrenog oružja ranili koprivničkog graničnog policajca.

Policija će potragu nastaviti ujutro po svitanju, a cijele će noći kontrolirati sve važnije punktove, mostove, raskrižja i ceste na širem području kod mjesta Novo Virje kraj Đurđevca gdje se dogodio incident, izvijestila je glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

U potragu će se ponovo uključiti policijski helikopter, a akcija se i dalje vodi u suradnji s mađarskom policijom koja kontrolira i pretražuje područje s njihove strane granice, dodala je Bardić.

Po njezinim riječima, 44-godišnji policajac ima prostrijelnu ranu trbuha, no nije mu ozlijeđen niti jedan vitalni organ. Izvan je životne opasnosti, operiran je i pri svijesti.

Dvojica policajaca koprivničke Postaje granične policije jutros su oko šest sati u ophodnji iz automobila kraj Novog Virja uočili dvojicu muškaraca, od kojih je jedan nosio maskirnu odoru, kako gumenim čamcem s motorom prelaze Dravu prema hrvatskoj strani. Kada su prešli na obalu jedan je od njih zapucao i ranio policajca.

U cjelodnevnoj potrazi za nepoznatim muškarcima koji su pobjegli prema mostu Botovo pretraženi su svi rukavci rijeke Drave i njezin obalni dio, sudjelovale su tri policijske uprave, među kojima i pripadnici interventne policija te policijski helikopter.

Pročitajte više