Policija privela i partnericu jednog od pomagača bjegunca, vrijeđala ih je i urlala

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DVOJICA od trojice muškaraca koje je splitska policija uhitila u četvrtak popodne u Solinu, zajedno s Ivanom Božićem, koji je vozilom dan ranije srušio policajca, dobili su kaznene prijave zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Splitska policija privela je danas na Općinski prekršajni sud partnericu jednog od osumnjičenih da je pomagao u bijegu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva policajca. 

Splitska policija kaže da su kriminalističkim istraživanjem potvrdili osnovanu sumnju da su 31-godišnjak i 22-godišnjak pomogli Božiću i oni su predani pritvorskom nadzorniku. 

Splitska policija privela na Općinski prekršajni sud partnericu jednog od osumnjičenih da je pomagao u bijegu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva policajca. 

Protiv nje su podnijeli optužni prijedlog za prekršaje iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kako je javio Dalmatinski portal, ona upala je u sigurnosnu zonu postavljenu oko kuće u Solinu u kojoj se skrivao bjegunac. Vikala je i vrijeđala policajce koji su je priveli pa je zbog toga prekršajno prijavljena. 

Policija je za privedenu zatražila po 30 dana zatvora za svaki od dva prekršaja te zadržavanje u zatvoru da ne ponovi prekršaj, no nakon ispitivanja na sudu puštena je da se u nastavku postupka brani sa slobode. Sud će odluku o prekršajima za koje ju je policija prijavila donijeti naknadno.

Pročitajte više

 

Pročitajte više