Policija privela trojicu osumnjičenih za ubojstvo i podmetanje požara u Rijeci

OPSEŽNA kriminalistička obrada koja je otpočela nakon potvrđivanja uzroka smrti tri nesretno preminule osobe koje su izgorjele u stanu na adresi Ul. Braće Stipčića 41 u Rijeci, rezultirala je privođenjem triju osumnjičenih, priopćila je Policijska uprava Primorsko-goranska.

U okviru istrage preispitano je više desetaka osoba s područja grada Rijeke, Zagreba i Pule, pri čemu su jučer u Rijeci uhićene tri osobe u starosti od 21, 21 i 19 godina života, zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u brutalnom ubojstvu tri osobe u stanu obitelji Vukoša u Rijeci.

Za trojku se sumnja da su 13. ožujka u ranim jutarnjim satima (između 3,30 i 4,20 sati) po ulasku u stambenu zgradu u Ul. Braće Stipičića 41 u Rijeci nasilno ušli u stan obitelji Vukoša, pri čemu je jedan od njih (21-godišnjak) u ruci nosio pištolj te uporabom istoga zaprijetio obitelji, od koje su kasnije otuđili približno 2 tisuće kuna i 150 eura.

Nakon toga, iz neposredne blizine hicima u glavu 21- godišnjak je usmrtio Đanija Vukošu (42), Mirjam Švedek (20) i Benita Vukošu (73).

Nakon toga, kako se dalje navodi u policijskom priopćenju, trojica osumnjičenih izazvali su požar na više mjesta u stanu nakon čega je stan u cjelosti izgorio. Od posljedica požara tijela su u potpunosti iskarbonizirana, nakon čega je, zbog neprepoznatljivosti, trebalo neko vrijeme da se utvrdi identitet ubijenih.

Osobnim automobilom osumnjičeni su se nakon toga odvezli s mjesta zločina, a gdje su odložili odjeću i oružje kojime je ubojstvo počinjeno, još uvijek nije poznato. Očevid, koji je na mjestu događaja započeo u ranim jutarnjim satima 13. ožujka još uvijek je u tijeku, a u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti ovog kaznenog djela s mjesta događaja se izuzimaju biološki i drugi tragovi, napominju iz policije.

B.S.

Pročitajte više