Uhićen manijak iz Splita koji je napadao žene, policija ga prijavila za prekršaj

Ilustracija: Index

SPLITSKA policija pronašla je muškarca koji je posljednjih mjeseci napadao žene po Spinutu i okolnim splitskim kvartovima. Radi se o 35-godišnjaku koji ima psihičke probleme i navodno zadnja dva mjeseca ne uzima terapiju.

Spinut je posljednjih dana bio pun policijskih ophodnji u civilu, a jednoj se prije dva dana obratila i žena koja je doživjela bliski susret s napadačem 17. siječnja. Slijedio ju je, ali ne i napao. Žena je prepoznala muškarca koji živi u napuštenom objektu nedaleko od Caritasa u Spinutu. Policija ga je uhitila i privela. Odveden je na psihijatriju kako bi se ustanovilo je li sposoban za policijsku obradu. Ispostavilo se da jest. U bolnici je navodno otvorio dušu. 

Maksimalna kazna za udaranje žena 30 dana zatvora

Policija ga je prijavila za prekršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu četiri osobe, žene koja ga je otkrila i tri mlade djevojke koje su napadnute tijekom iste večeri u studenom. Za sada ga još nisu prijavili za napad od 13. siječnja u blizini sjedišta splitske policije, taj dio još istražuju.

Policija je za privedenog 35-godišnjaka zatražila maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora i obavezno liječenje, a sud mu je zasad odredio 15 dana zatvora dok se ne okonča postupak.

Kako smo izvijestili, žene je snažno udarao po glavi, i to nakon što bi im se prišuljao s leđa. Prijavljen je, pak, za drsko i nepristojno ponašanje na javnom mjestu te narušavanje mira, kako se navodi u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

 

Pročitajte više