Policija pucala ispred sjedišta Torcide: "Napali su policajce bocama"

Foto: Google Street View

SINOĆ oko 23:50 građani su pozvali policiju zbog narušavanja javnog reda i mira ispred prostorija Torcide u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu.

"Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja osobe su napale policijske službenike na način da su prema njima bacali boce. U događaju su četiri policijska službenika zadobili lakše tjelesne ozlijede", kažu iz policije.

"Policajac u zrak ispalio tri streljiva"

Policija navodi da su koristili "sprej s nadražujućom tvari i službenu palicu" te da su pucali u zrak.

"U cilju odbijanja daljnjeg napada policijski službenik je u zrak ispalio tri streljiva, te su policijski službenici uporabili sredstva prisile, sprej s nadražujućom tvari i službenu palicu, a sve kako bi zaustavili daljnji  napad i uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira", objavili su iz PU splitsko-dalmatinske.  

Privedeno je šest osoba, dok su se ostali sudionici događaja razbježali. Na mjestu događaja je obavljen očevid. 

Do završetka utakmice privedeno 75 navijača

Podsjetimo, sinoć se u Splitu odigrao derbi između Dinama i Hajduka, a iz policije navode da su spriječili potencijalni sukob navijača Dinama Bad Blue Boysa i priveli jednog pripadnika te navijačke skupine.

Sve se odvijalo na odmorištu Nadin gdje je došlo do verbalnog obračuna navijača Dinama i manje skupine navijača Hajduka koja također putuje na utakmicu u Split, no policija je intervencijom spriječila da sve eskalira u fizički sukob.

Do završetka utakmice privedeno je 75 navijača, od kojih 63 domaća i 12 gostujućih, objavila je sinoć policija.

Pročitajte više