Policija: Sakomanova priča je izmišljena. On tvrdi: Uveli su me u priču

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

POLICIJA je ranije danas objavila veliko priopćenje o tvrdnji koju je iznio psihijatar Slavko Sakoman, prema kojoj su policajci šmrkali kokain na dočeku Nove godine. Iz policije kažu da je cijela priča izmišljena.

Podsjetimo, Sakoman je prije dva dana gostujući u jednoj televizijskoj emisiji iznio navode da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policajci prilikom dolaska na jednu intervenciju donijeli i konzumirali kokain pred tamo zatečenim osobama. Među troje policajaca, prema Sakomanovim tvrdnjama, bio je sin jednog visokog dužnosnika, koji jedini od troje policajaca nije konzumirao drogu.

>> Sakoman: Javio mi se dužnosnik čiji je sin policajac bio prisutan kad se vukao kokain

Policija: Provjerili smo, priča je potpuno izmišljena

Policija je odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stoji u priopćenju.

"Tako su policijski službenici obavili niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i sa svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja", navodi se u priopćenju.

"Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, utvrđeno je da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena", objavila je policija i nastavila:

"To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da je osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi, u društvu posve drugih osoba, što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno 'začinjena' obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu."

Sakoman za Index: Sve varijante su moguće, uveli su me u priču

Index je nazvao psihijatra Sakomana, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao kako se stvara konstrukcija da je sve namješteno.

"Sve varijante su moguće, mama i njezin sin ovisnik o kokainu, policija je došla u stan na dojavu da je buka... Policiji sam dao informacije i bio na razgovoru. Zašto bih ja to izmislio? Uveli su me u priču, istupio sam javno jer bi taj slučaj završio u košu. Pa ovdje se radi o 50 tisuća eura kokainskih dugova, nije to mala stvar. Ići ću na još razgovora s policijom, vidjet ćemo", kazao nam je Sakoman.

Pročitajte više