Policija smatra da bivša djevojka pedofila zna ključne informacije o nestanku Maddie

Foto: Epa/BKA/Facebook: Nakscije Miftari

POLICIJA vjeruje da bi bivša djevojka pedofila Christiana Brueckera mogla znati ključne informacije o nestanku malene Madeleine McCann.

Nakscije Miftari je kao tinejdžerica bila u vezi s Bruecknerom, a njen identitet je otkriven istoga dana kada je visoki njemački dužnosnik objavio kako ima dokaze da je Maddie mrtva.

Prema izjavi obiteljskog prijatelja, Miftari se skrivala od očiju javnosti kada je na vidjelo izašlo da je njen bivši dečko osumnjičen za višestruka kaznena djela, među ostalim za nestanak četverogodišnje Maddie u Portugalu 2007. godine, piše Daily Mail.

Njemačke vlasti izdale su Interpolovu crvenu potjernicu za uhićenjem Nakscije Miftari jer smatraju da bi ona mogla imati značajne informacije o slučaju Madeleine McCann, odnosno da bi ona mogla znati nešto više o Bruecknerovom boravku u Portugalu.

Često ju je tukao

Brueckner je navodno zaveo Nakscije tijekom svog boravka u Braunschweigu, gradu na sjeveru Njemačke. Tamo je vodio kiosk u kojem je prodavao pivo, bezalkoholna pića, grickalice i slatkiše.

2014. je odveo Nakscije, koja je albanskog porijekla, u Portugal, ali je ona nakon godinu dana deportirana nazad u Njemačku zbog optužbi za kriminalne aktivnosti. Nakon toga se par razdvojio, a Nakscije je prijavila Bruecknera policiji zbog njegovog nasilnog ponašanja.

"Bila je tinejdžerica kada su počeli biti zajedno, mislim da je imala 17 godina. Bio je mnogo stariji od nje. Živjeli su u stanu u Braunschweigu“, ispričao je obiteljski prijatelj.

"Ona je jako lijepa djevojka. Ali ga se jako plašila, stalno ju je tukao. On je potpuno lud“, dodao je.

Osumnjičen za druge otmice

Podsjetimo, njemački tužitelji istražuju je li glavni osumnjičeni za nestanak Madeleine McCann bio uključen u slične slučajeve u Njemačkoj i Portugalu. Naime, 43-godišnji Bruckner možda je upleten u nestanak djevojčice u Njemačkoj 2015. godine.

Osim toga, istražuje se i je li povezan s nestankom šestogodišnjeg dječaka iz Njemačke u Portugalu 1996. godine. 

Policija je javila kako je osumnjičeni navodno fantazirao o otmici i seksualnom zlostavljanju maloljetnika u chatu online 2013. godine.

Bruckner u zatvoru u Kielu služi kaznu za prodaju droge, a policija javlja da je poznaniku 2013. godine preko Skypea rekao da želi “uhvatiti nešto malo i iskorištavati to danima”, javlja Der Spiegel.

Spiegel javlja i kako mu je poznanik odgovorio kako bi to bilo opasno, na što je Bruckner odgovorio: “Oh pa, ako se dokazi nakon toga unište…”, javlja Spiegel i piše kako to dokazuje da Bruckner ima iskustva u tome o čemu je govorio.

Dodaju kako je policija u Stendalu našla zapise razgovora na računalu koje su zaplijenili početkom 2016. godine u nekretnini u posjedu Brucknera.

Tada je nekretnina pretražena u sklopu nestanka Inge Gehricke 2015. godine. 

Pronađene fotografije zlostavljanja?

Spiegel javlja i kako su istražitelji pronašli fotografije zlostavljanja djeteta i odjeću djevojčice u prikolici na tom imanju, iako Bruckner nije imao djecu i obitelj, a čini se kako policija to što je pronašla nije istražila 2015. godine. 

Odvjetnica Ingine majke traži da policija ponovno otvori istragu.

“Istraga je zatvorena nakon samo četiri tjedna rada. Smatram da im je falilo ambicije”, rekla je.

Glasnogovornik državnog tužitelja je pak Guardianu rekao kako je otvorena istraga o tome ima li poveznica između nestanka male Maddie i Inge. 

Ingu njemački mediji ponekad nazivaju “njemačkom Maddie”. 

Bio je nedaleko mjesta nestanka Inge

Christian Bruckner je u vrijeme nestanka Inge bio je u blizini mjesta na kojem je djevojčica nestala, posjedovao zemljište i kolibu u kojoj je tijekom jedne prijašnje provjere pronađen materijal s dječjom pornografijom.

Bruckner je isto tako dan prije Inginog nestanka snimljen kako je na jednom parkiralištu u blizini mjesta nestanka okrznuo jedan automobil. Osumnjičeni se redovito kretao između mjesta stanovanja u Braunschweigu i svog posjeda.

Inga je nestala u blizini Stendala između 18:30 i 18:45 sati 2. svibnja 2015. godine. Policija je prvo sumnjala da se izgubila u obližnjoj šumi, a tada je ponuđena nagrada od 25.000 eura za informacije o njoj. 

Istražuje ga se i zbog nestanka njemačkog dječaka

Policija pak javlja da se Brucknera istražuje i zbog nestanka Renea Hassea, dječaka iz Njemačke koji je nestao u Portugalu 1996. godine.

Bruckner je 1994. godine, dok je još bio tinejdžer, osuđen za seksualno zlostavljanje djeteta, pokušaj seksualnog zlostavljanja djeteta i za vršenje seksualnih radnji pred djetetom.

Sljedeće je godine pobjegao u Portugal s djevojkom i tamo je živio. Tamo je osuđivan za zločine i dilanje droge, a navodno je provaljivao u hotele i apartmane u Algarveu.

Prema sudskim spisima koje je Guardian dobio na uvid, Bruckner je osuđen i za silovanje 72-godišnje Amerikanke iz 2005. godine u Praia da Luzu u Portugalu. 

Žalio se na tu presudu, a žalba je u tijeku. 

Portugalski istražitelj: Njemački pedofil bit će žrtveno janje

No, portugalski istražitelj Goncalo Amaral, koji je prvi vodio istragu o nestanku Maddie, rekao je prošle godine kako će njemački pedofil koji je u zatvoru vjerojatno biti žrtveno janje u ovom slučaju. 

Amaral je sa slučaja maknut 2007. godine kada je kritizirao britansku policiju, a napisao je i knjigu o slučaju Maddie McCann.

On je lani za australsku televiziju u travnju rekao da je zatvorenika u Njemačkoj istraživala portugalska policija, ali je oslobođen.

Njemačka policija u međuvremenu vjeruje da je Maddie mrtva, dok britanska i dalje vodi slučaj kao nestanak djeteta.

Pročitajte više