Policija spriječila kvartovski obračun maloljetničkih bandi

U SUBOTU navečer u parku iza Instituta Ruđer Bošković spremao se obračun kvartovskih bandi, no anonimnom dojavom policiji krvavi obračun je spriječen.

U policiji tvrde kako se okupilo 20-ak maloljetnika, no jedan 17-godišnjak, pripadnik bande sa Šalate, tvrdi kako se okupilo oko 150 maloljetnika između 15 i 17 godina.

Jutarnji piše kako je u petak navečer trojicu maloljetnika sa Šalate 20-ak pripadnika bande s Jordanovca pretuklo ispred kafića Mango Mambo.
Nakon toga trojica pretučenih sakupili su ekipu i njih oko 25 krenulo je prema Jordanovcu, ali ih je zaustavila policija, pa su obračun odgodili za sljedeći dan.

Maloljetnici s Jordanovca tvrde kako su "kreteni sa Šalate klincima iz osnove škole stavljali nož pod vrat, pa su ih odlučili razbiti", te su zato u petak navečer pretukli trojac sa Šalate. Pripadnici 662 Crew, bande s Jordanovca, tvrde kako je jedan huligan sa Šalate došao do njih i dogovorio tučnjavu do koje je trebalo doći u subotu navečer.

Huligani s Jordanovca prema mjestu dogovora krenuli su s autobusom, kojeg je pratila policija, te je s dva odreda interventne policije spriječila masovnu tučnjavu.

Privedeno je ukupno 16 huligana kod kojih su pronađeni dva skalpela i jedan bokser, a kako nije došlo do remećenja javnog reda i mira, maloljetnici neće biti zakonski gonjeni.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Pročitajte više