PolicijA: Stanje pripravnosti u Zadru zadovoljavajuće

ČELNICI Policijske uprave zadarske održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su stanje sigurnosti uoči dolaska Svetog Oca u Zadar ocijenili zadovoljavajućim.

Načelnik PU zadarske Ivan Katalinić rekao je da su razrađene i najsitnije potankosti oko papina boravka u gradu, a odnose se na mjere sigurnosti na samom gradskom poluotoku.

Na poluotoku će od 22 sata 8. lipnja, do 14 sati 9. lipnja biti zrabranjen pristup svim automobilima. Sva vozila koja do 8. lipnja u 22 sata ne budu premještena, uklonit će pauk-služba. Isto se tako i brodice iz uvale Jazine moraju premjestiti, a ako to ne učine sami vlasnici, bit će prisilno uklonjene.

Čelnici Policijske uprave ocijenili su kako su neistinite glasine da će toga dana biti zabranjeno kretanje zadarskim poluotokom.

Građanima je omogućeno slobodno kretanje do samoga Foruma i do trase papina kretanja, a svi koji imaju ikakva pitanja, koja se odnose na pravila ponašanja, mogu nazvati broj policije: 023/ 345-312, rečeno je na konferenciji za novinare.

Sigurnosne pripreme trajale su puna dva mjeseca, a u sklopu njih provjereno je 1046 objekata te su obavljeni sigurnosni razgovori s više od 6000 građana, rekao je načelnik Katalinić. Nije bilo nikakvih incidenata s građanima, dodao je, te je zahvalio Zadranima na suradnji.

Čelnici policije ponovili su već poznate preporuke hodočasnicima o tome koje predmete mogu, a koje ne smiju nositi 9. lipnja na zadarski Forum.



Pročitajte više