Policija traga za kupačima koji su na Čiovu maltretirali kornjaču u plićaku

Screenshot: HRT

NAKON što je objavljena snimka dvojice kupača kako na otoku Čiovu zlostavljaju morsku kornjaču, veliku glavatu želvu, koja je potom napala nekoliko osoba, policija je pokrenula istragu.

Kornjača se samo branila

Morska kornjača koja je ugrizla kupačicu branila se od ljudskog dodira #HRTDnevnik

Objavljuje HRT Vijesti u Srijeda, 2. kolovoza 2023.

>> Kornjača ugrizla ženu na Čiovu: "Ljudi je maltretiraju, životinja se samo brani"

Policija: Tko životinji nanosi bol ostvaruje obilježje kaznenog djela

"Pokrenuli smo postupak utvrđivanja svih činjenica i okolnosti snimljenog događaja i o svemu utvrđenom izvijestit ćemo državno odvjetništvo. Kaznenim zakonom i to u članku 205. normirano je da tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama ostvaruje obilježje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja", potvrdili su iz splitsko-dalmatinske policije za Dalmatinski portal.

Podsjetimo, u srijedu je na plaži na Čiovu morska kornjača ugrizla kupačicu za leđa i ostavila crveni trag promjera desetak centimetara. Napadi morske kornjače u Jadranu vrlo su rijetki, a razlog je samoobrana, što je i ovdje bio slučaj. Morska kornjača samo se branila od ljudskog dodira. Plivala je blizu kopna, što je kupačima bilo dovoljno da je pokušaju dovući u plićak.

Pročitajte više