Policija u BiH provodi potragu za ukradenim vozilima

NA PODRUČJU Bosne i Hercegovine u tijeku je velika policijska akcija čiji je cilj potraga za ukradenim vozilima, izjavio je u četvrtak u Sarajevu glasnogovornik Policijske misije Europske unije u toj zemlji (EUPM) Jon Oskar Solnes.

´Ukupno 1.200 policajaca uključeno je u ovu operaciju a oni su širom zemlje postavili 284 kontrolne točke. Pripadnici EUPM nadziru tijek cijele akcije´, kazao je novinarima Solnes.

Policajci na kontrolnim točkama zaustavljaju automobile i provjeravaju dokumente upoređujući ih s informacijama o ukradenim vozilima kojima raspolaže Interpolova baza podataka.

Glasnogovornik EUPM-a kazao je kako je u proteklih nekoliko dana kontrolirano gotovo šest tisuća vozila pri čemu ih je 31 privremeno odzeto. Već su pronađena četiri vozila s Interpolovih tjeralica i ona su odmah zaplijenjena.

Solnes je kazao kako je ovo najmasovnija operacija lokalne policije u BiH do sada a ona je pokazala kako entitetski MUP-ovi mogu veoma uspješno surađivati. Također je po prvi puta iskorištena sva mogućnost pristupa podacima o kriminalnim aktivnostima kojima raspolaže Interpol.

Pročitajte više