Policija u Karlovcu zaustavila auto, putnik (18) kod sebe imao automatsku pušku

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijski službenici prometne policije su 8. travnja u Karlovcu zaustavili osobni automobil riječkih registarskih oznaka u kojem je kod 18-godišnjeg putnika u vozilu pronađena automatska puška.

Nad 18-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti podnesena kaznena prijava, priopćila je PU karlovačka.

Policija podsjeća na akciju "Manje oružja, manje tragedija"

"Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također, podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi", priopćila je policija.

Pročitajte više