Policija u Londonu ganjala muškarca (34), poslije je pronađen mrtav na tračnicama

Ilustracija: EPA

VLASTI u Londonu provode istragu nakon što je na željezničkim tračnicama pronađeno tijelo muškarca kojeg je progonila policija. Službenici su jučer oko 3:26 ujutro započeli potjeru, nakon što vozač automobila koji je išao prema Streatham High Roadu nije htio stati. 

Policija je neko vrijeme pratila vozilo, a automobil se nakon toga zabio u vrtnu ogradu u Streathamu. 34-godišnji vozač je pobjegao, a službenici su priveli dvije osobe koje su bile s njim u automobilu. Policijski helikopter je pregledao područje u potrazi za odbjeglim muškarcem i uočio tijelo na pruzi. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja i utvrdila smrt muškarca. 

"Policija je dobila odobrenje za potjeru" 

Neovisni ured za policijsko ponašanje (IOPC) je potvrdio pokretanje istrage o incidentu. "Policija je dobila odobrenje za potjeru. Službenici su pratili vozilo kratko vrijeme i signalizirali vozaču da stane sa strane", priopćili su iz policije, a prenosi The Guardian. 

Glasnogovornik IOPC-a je također potvrdio da je potjera bila odobrena. "Dobili smo obavijest da je započela odobrena potjera. Ubrzo nakon toga automobil je navodno udario u vrtnu ogradu, a policajci su priveli dva suputnika. Vozač je pobjegao te su ga službenici progonili pješice. Rečeno nam je da se popeo na ogradu kod željezničke pruge gdje je, nažalost, helikopter pronašao njegovo tijelo. Pokrenuli smo istragu", kazao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.