Policija: U Londonu spriječen napad sličan madridskom

SNAGE sigurnosti spriječile su planirani napad na London sličan bombaškim napadima islamskih ekstremista na madridsku željeznicu 11. ožujka, objavio je u četvrtak zapovjednik policije u britanskom glavnog gradu.

"Hvala Bogu na ovome, naporno smo radili, no najvažnije je da smo spriječili napade", rekao je šef metropolitanske policije sir John Stevens.

Upitan jesu li njegove postrojbe preduhitrile napad u rangu madridskog, Stevens je dodao: "Ne mogu o tome pričati dok traje istraga, ali da, istina je, spriječili smo drugi Madrid".

Napadi na madridsku željeznicu izvedeni tijekom jutarnje gužve 11. ožujka, u kojima je smrtno stradala 191 osoba, najgori su napadi u suvremenoj španjolskoj povijesti, a dogodili su se samo tri dana prije općih izbora. Odgovornost za napade preuzeli su predstavnici al Qaede u Europi.

Ne navodeći pojedinosti, Stevens je rekao da je u Londonu spriječeno više napada i da se pred britanskim sudovima nalaze stotine osumnjičenih terorista.

Kao i drugi javni dužnosnici, ponovio je da je Velika Britanija i dalje jedan od važnijih ciljeva radikala. "London je još uvijek izložen riziku od napada. To je neizbježno", naglasio je zapovjednik londonske policije.

Pročitajte više