Policija u Novom Marofu zaplijenila novac. Nestao je, policajka udaljena iz službe

Ilustracija: Google maps

PRILIKOM nedavnog postupanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof privremeno su oduzeli veću količinu novaca i za to su, sukladno pravilima, izdali odgovarajuću potvrdu.

No, što se događa s novcem nakon toga?

Novac je trebao biti u kasi policijske postaje na čuvanju i tako sve do odgovarajućeg rješenja o njegovoj sudbini jer se ispostavilo da je ukraden.

Međutim, Varaždinske vijesti pišu kako su dobili informaciju da nije jasno gdje je novac te da im je dobro upućeni izvor napomenuo kako su policajci bili na ispitivanju zbog tog novca.

Novac je nestao

Kako se ispostavilo, novac je nestao.

PU varaždinska je to potvrdila.

"U tijeku je provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti.

Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji te da je načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela", odgovorili su im iz PU varaždinske.

 

Pročitajte više