Policija u SAD-u ubila potpuno nevinog čovjeka zbog bizarne svađe igrača Call of Dutyja

Foto, Video: Facebook

POTPUNO nevin čovjek ubijen je u američkom gradu Wichita, država Kansas, nakon što je policija temeljem lažne dojave došla na njegova vrata. 28-godišnji Andrew Finch upucan je 28. prosinca kad je otvorio ulazna vrata kuće, pišu ovih dana američki mediji.

Policija je okružila njegovu kuću nakon što im se javio muškarac tvrdeći da je na toj adresi ubio oca te da drži članove obitelji kao taoce. U lažnoj dojavi muškarac je tvrdio kako ima pištolj te kako je kuću polio benzinom u namjeri da je zapali.

Policija tvrdi da je 28-godišnjak odbio pokazati ruke. Kasnije se ustanovilo da je bio nenaoružan. Naravno, nitko u kući nije bio ubijen niti je postojala ikakva talačka kriza. Štoviše, obitelj je kazala kako ubijeni muškarac nije ni igrao video igre.

Muškarac je zapravo bio žrtva "swattinga", bizarne ideje da se policija i specijalci putem lažnih dojava pošalju na određenu adresu.

A američki mediji pišu da se pozadina ove priče krije u bizarnoj svađi dvoje igrača popularne igre Call of Duty. Jedan je igrač navodno drugom prijetio da će mu poslati policiju, a ovaj mu je dao lažnu adresu.

Igrači su se posvađali na stranicama online platforme za igranje UMG Gaming. Riječ je o platformi gdje se Call of Duty igra uz sitne novčane uloge.

"Probudili smo se i saznali užasne vijesti o tome kako je nevin čovjek izgubio život. Naša srca su s njegovim bližnjima. Učinit ćemo sve kako bi pomogli vlastima u ovom slučaju", objavili su iz UMG Gaminga.

U petak je u Los Angelesu uhićen 25-godišnji Tyler Barris kojeg se povezuje s ovim događajem.

Pročitajte više