Policija u trogirskoj školi u kojoj je napadnut profesor bila više puta ove godine

Screenshot: Google Maps

Jučer je u trogirskoj Osnovnoj školi Majstora Radovana otac jedne učenice fizički napao profesora te škole. Protiv oca (48) učenice podnesena je kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi. 

Muškarac je nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Nastavnik učenici oduzeo mobitel

Uhićen je jučer nešto prije 13 sati. Podsjetimo, nakon što je stigao u školu, muškarac je ušao u učionicu i nasrnuo na nastavnika biologije i kemije zato što je prethodno oduzeo mobitel njegovoj kćeri.

Nastavnik je to napravio zato što se učenica za vrijeme nastave i suprotno pravilima škole zabavljala na mobitelu umjesto da je pratila gradivo.

Od nje je tražio da mu preda mobitel, koji joj je namjeravao vratiti nakon sata, no učenica je to u međuvremenu javila svom ocu, koji je potom na neprimjeren način reagirao i zgrozio učenike i djelatnike škole, ali i cijelu javnost.

Policija četiri puta od početka godine bila u školi

Policija je Indexu potvrdila da je i ranije dolazila u OŠ Majstora Radova po dojavama, ali nijednom u slučaju napada na nastavnika, već zbog incidenata između učenika.  

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam rekli da su policajci od početka godine postupali po četiri prijave (bez jučerašnjeg postupanja), u sva četiri slučaja radilo se o događajima između učenika te ni u jednom događaju nije korišteno oružje niti drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje.

U tri slučaja provedeno je kriminalističko istraživanje te je o svemu obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Splitu te je također izviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured u Trogiru, dok je u jednom slučaju kriminalističko istraživanje u tijeku.

Pročitajte više