Policija uhitila 19-godišnjaka koji je djevojku oteo, silovao i držao u ropstvu

POLICIJA i Uskok su dovršili kriminalističku obradu nad 19-godišnjakom kojeg se tereti za otmicu, silovanje, trgovinu ljudima i držanje u ropstvu punoljetne djevojke. Policija zbog specifičnosti slučaja ne navodi točnu dob djevojke te grad iz kojeg dolazi, kao ni u kojem ju je gradu 19-godišnjak držao zatočenu.

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 19-godišnjak djevojku u travnju 2009. godine na silu oteo i doveo u drugi grad, zatočio je, fizički i psihički zlostavljao, radno eksploatirao i silovao, odnosno držao je u ropstvu. Policija navodi kako je djevojku 21 dan držao u izolaciji te joj je oduzeo osobne dokumente i mobitel.
 
Sukladno Nacionalnom programu za suzbijanje trgovanja ljudima Vlade Republike Hrvatske Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s organizacijama civilnog društva žrtvi ovog kaznenog djela pružilo cjelovit program pomoći i zaštite. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci 19-godišnjak je smješten u riječki zatvor.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više