Policija ušla u splitsku Stanoupravu, bivši partner oteo im prvu zgradu

Foto: Index

SPLITSKA policija istražuje poslovanje gradske tvrtke Stanouprava. Predmet istrage Gospodarskog odjela splitske PU su pozajmica partneru Baldasarovog donatora, ali i sklapanje ugovora sa tvrtkom Heros Plus koja je nakon samo osam mjeseci suradnje raskinula ugovor jer se počela baviti upravljanjem zgrada, dakle, istim poslom kao i Stanouprava.

Heros Plus osnovan je početkom godine, a ugovor sa Stanoupravom sklopili su niti tri tjedna kasnije. Za Stanoupravu su obavljali poslove etažiranja zgrada. Početkom listopada zatražili su raskid ugovora jer su odlučili upravljati zgradama, dakle, postati konkurencija Stanoupravi.

Index je tada kontaktirao Marka Šundova, direktora Stanouprave, koji nam je kazao da bi se mnoge tvrtke mogle baviti upravljanjem, ali se ne usude, jer im za to nedostaje kvalitetan i stručan kadar, rad, sposobnosti i znanje. Neki su pokušali pa su odustali, otkrio je Šundov. Ustvrdio je kako ne očekuje da će im Heros Plus oteti dio zgrada. Smatra kako Heros Plus nije došao u povlaštenu poziciju koristeći bazu podataka Stanouprave.

Stanoupravu napustila Zagrebačka 9

Eto, vjerojatno na potpuno iznenađenje direktora Šundova, prošli tjedan prva je zgrada prešla iz Stanouprave kod Heros Plusa. Radi se o Zagrebačkoj 9, što nam je potvrdio direktor Heros Plusa Goran Vuković. Kada smo se prije dva tjedna raspitivali oko raskida ugovora sa Stanoupravom, kazao nam je da nijedna njihova zgrada još nije prešla kod njih.

"Bitno je reći da ta zgrada nije bila predmet našeg rada dok smo bili partneri Stanouprave. Nismo ništa posebno radili oko toga. Došli su na našu sreću preko poznanstva jednog gospodina koji u zgradi ima poslovni prostor", kazao nam je direktor Heros Plusa. 

Htjeli smo čuti i direktora Šundova, što on kaže nakon odlaska zgrade u konkurencije, no ni nakon par dana nismo dobili nikakav odgovor iz Stanouprave. Šteta. Baš bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi Šundov sada pravdao ovu situaciju.

Nadzorni odbor Stanouprave nije održao sjednicu nakon ostavke predsjednika

Policija istražuje Stanoupravu temeljem naloga Državnog odvjetništva koje je zaprimilo nekoliko prijava vezanih za poslovanje Stanouprave. Index je otkrio aferu s pozajmicom Jukić-damu Danijela Jukića, poslovnog partnera Baldasarovog donatora Stipe Mađora, koji u Nadzornom odboru Stanouprave drži poziciju potpredsjednika. Pozajmica od 600 tisuća kuna uzeta iz namjenskih sredstava pričuve razbijena je na tri dijela kako ne prešla iznos od 200 tisuća kuna koji mora na potvrdu pred Nadzorni odbor

I tu je zanimljiva situacija. Nakon što je predsjednik NO-a SDP-ovac Ante Martinis dao ostavku, gradonačelnik Ivo Baldasar u Nadzorni odbor imenovao je direktora Javne ustanove Športski objekti, bivšeg šefa splitske policije Serđana Guština. No, sjednica Nadzornog odbora koja je trebala biti održana prije mjesec dana je otkazana, a nova još nije zakazana.

 

Pročitajte više